Opinie Tim Vermeer – De tijd voor verandering is nu!

Een warmtenet in de Nijmeegse Wolfskuil. Sluit jij ook aan?

Opinie Tim Vermeer – De tijd voor verandering is nu!

februari 22, 2018 Wie zijn wij? 0

 

Het is crisis op onze planeet! Een samenloop van versnellende klimaatverandering, ongekend verlies aan biodiversiteit en toenemende gezondheidsproblemen bij de mens. Het is 5 voor 12 en het moment om het tij te keren is aangebroken!

Mijn naam is Tim Vermeer, 21 jaar jong en betrokken bij het project ‘Nijmegen hout van de Wolfskuil’. Ik ben begin dit jaar een eigen marketing- &communicatiebureau begonnen onder de naam iComMedia. Het project spreekt mij erg aan, omdat het helpt om het tij te keren en ik veel ervaring op kan doen op het gebied van communicatie. Als ik kan helpen de Wolfskuil van het gas af te krijgen, doe ik daar zeker aan mee!

Die stap is nodig, want het gaat slecht met onze planeet. Sinds 1970 is een derde van de wilde gebieden in de wereld verloren gegaan. In diezelfde tijd is ook 50% van alle gewervelde landdieren verdwenen. Verder is een derde van de koraalriffen in de wereld gestorven en hoogstwaarschijnlijk zal in 2030 nog een derde ten onder gaan. Door klimaatverandering zal met snel toenemende temperaturen het evenwicht wereldwijd ernstig worden aangetast. De situatie waarin we ons bevinden is niet alleen tragisch voor de duizenden soorten die nooit meer over de aarde zullen zwerven, maar het voortbestaan ​​van onze eigen soort wordt op dit moment serieus bedreigt.

De natuur biedt ons biljoenen ecosysteemdiensten per jaar, waardoor leven op aarde mogelijk is. Natuurlijke systemen zoals bossen, drasland en mariene ecosystemen geven ons schoon water, frisse lucht en voedsel in overvloed, terwijl ze zorgen voor een gebalanceerd klimaat.

Om deze ecosystemen te behouden is er nu verandering nodig in de vorm van duurzame projecten die klimaatverandering tegengaan. Het helpt wanneer mensen goede voorbeeldprojecten zien die inspirerend zijn. Want goed voorbeeld doet volgen!

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een betere wereld? Kijk op iksluitaan.nl om te zien hoe de Wolfskuil van het gas af gaat. Start nu zelf met veranderen!