Geeft de Nijmeegse Wolfskuil het klimaat een duwtje in de goede richting?

Een warmtenet in de Nijmeegse Wolfskuil. Sluit jij ook aan?

Geeft de Nijmeegse Wolfskuil het klimaat een duwtje in de goede richting?

februari 13, 2018 Nieuws 0

 

Om in 2045 energieneutraal te zijn moeten we de helft van ons energiegebruik besparen en de andere helft duurzaam opwekken. De Nijmeegse gemeente is momenteel een warmtevisie aan het ontwikkelen. In deze visie staat omschreven hoe we de Nijmeegse wijken van het gas af gaan helpen. Een onderdeel van deze visie zijn warmtenetten, een duurzame oplossing om woningen en gebouwen mee te verwarmen.

Op dit moment ligt er al een warmtenet in de Waalsprong, welke inmiddels is doorgetrokken naar het Waalfront in Nijmegen-west. Maar dit is natuurlijk nog niet genoeg om de ambitie uit de warmtevisie te realiseren. Daarom heeft de gemeente Nijmegen in samenwerking met Warmte.nu en de Wijkfabriek Wolfskuil een project opgezet in de Nijmeegse Wolfskuil.

Volgens Harriët Tiemens, wethouder Financiën, Duurzaamheid en Mobiliteit laat het project ‘Nijmegen hout van de Wolfskuil’ zien dat een warmtenet op vele manieren gerealiseerd kan worden. De kleinschaligheid van het project dient, volgens de wethouder, als voorbeeld voor de rest van de stad en laat zien dat het mogelijk is om het zelf te regelen. Het doel van Nijmegen hout van de Wolfskuil is om zo’n 200 huizen in korte tijd van het gas af te koppelen. Uiteindelijk willen we heel Nijmegen van het gas af krijgen om het klimaat een duwtje in de goede richting te geven. Hierdoor zullen onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen nog honderden jaren van deze prachtige planeet kunnen genieten.

Deze ambitie bereiken we natuurlijk niet alleen. Hiervoor hebben we de steun nodig van alle Nijmegenaren, om te beginnen met de inwoners van de Wolfskuil. Om de meningen, wensen en eisen van de bewoners te peilen, wordt in de komende periode een bewonersonderzoek gehouden. Weten of we binnenkort bij u aan de deur komen of wilt u een afspraak maken voor een gesprek? Neem een kijkje op de pagina project of vul het aanmeldformulier in.